Vores ansvar

Hos nordmod vil vi gerne være med til at arbejde hen imod en mere ansvarlig og bæredygtig fremtid. Det er vigtigt for os, at vi tænker ansvarlighed, genanvendelse og kvalitet ind i hver kollektion vi repræsenterer. At vi anvender vores ressourcer bedst muligt og minimerer spild hvor vi kan. Derfor er vores leverandører nøje udvalgt, så de lever op til vores forventninger og så du kan shoppe med god samvittighed.

Designet til at holde i mange år

Bæredygtighed er mange ting. For os, handler det blandt andet om at sørge for, at du kan og har lyst til at bruge dit tøj i så lang tid som muligt. Derfor har vi et stort fokus på at skabe tøj af høj kvalitet, som kan holde i mange år. Dette sikrer vi både gennem valget af materialer og ved en god pasform på tøjet, så det sidder godt.

Af samme grund elsker vi også at skabe tidløse klassikere, som aldrig går af mode og som du kan kombinere på mange måder og sammensætte med både nyt og gammelt.

Så husk, når du køber nyt tøj, at være bevidst om kvalitet og materialer, så du finder noget, som du har lyst til at gå i i mange år frem.

Et bæredygtigt materiale

Læder har alle fordelene og er faktisk et godt valg for miljøet. Det er et utroligt slidstærkt materiale, et kvalitetsprodukt, som kræver minimalt pleje og som har en lang levetid. Så hvis du sørger for at passe godt på dine produkter i læder, så kan de holde i rigtig mange år.

Ved at bruge læder i fremstillingen af tøj og accessories, er vi med til at udnytte de ressourcer vi har tilgængelige i verden. Læderet, som vi bruger til vores produkter, stammer fra et biprodukt fra fødevareindustrien, som, i stedet for at ende som affald, bliver omdannet til et kvalitetsprodukt og er således med til at minimere spild og skåne miljøbelastningen.

Ansvarlig produktion

Da vi i 70'erne rykkede vores produktion af skind til udlandet, var det vigtigt for os at opbygge en tæt relation til vores leverandører, for at kunne sikre en ansvarlig produktion. Dette samarbejde har udviklet sig til, at vi i dag kan benytte os af pålidelige leverandører, som vi har opbygget en gensidig loyalitet til, så vi kan sikre både os selv, men også dig som forbruger, en etisk og ansvarlig læderproduktion. Vores leverandører bærer LWG-certifikatet (Leather Working Group) og har som minimum sølv- eller guld-status, hvilket er garanti for, at producenten lever op til en ansvarlig, sikker og miljørigtig fremstilling af læder.

Du kan læse om certifikatet på LWGs egen side her.

Ingen fashion uden tekstiler

Vi arbejder både med organiske og man-made materialer i vores produktion af tekstiler og vi vil gerne blive endnu bedre til at benytte de bedste materialer både for dig og for miljøet. Derfor bestræber vi os på at finde tekstiler med mindre påvirkning på miljøet. Eksempelvis ved at benytte genanvendte tekstiler, tekstiler produceret ved brug af vedvarende energi og brug af tekstiler, som er produceret med flere sikre kemikalier.

Det er en proces, som vi stadig har lang vej med, men vi bestræber os på at blive bedre med hver ny kollektion, gennem en tæt dialog med vores leverandører og ved at følge udviklingen i branchen.

Tips til et mere bæredygtigt forbrug

Kend din stil

Har du en garderobe fyldt med tøj, men aldrig noget at tage på? Så har du måske ikke fundet din stil endnu! Find 3 ord, som beskriver din stil og sørg for at matche dem, når du køber nyt tøj, så du faktisk har tøj, som du har lyst til at bruge.

Shop kvalitet, når du køber nyt

Vær bevidst om materiale og kvalitet, når du finder nye styles til din garderobe. Jo bedre du bliver til at finde de materiale, som passer dig, og finde tøj, som flatterer din kropsform, jo bedre bliver du til at undgå fejlkøb.

Genbrug dit tøj

Kombinér og sammensæt dit tøj på nye måder! Det tøj, som du allerede har, kan helt sikkert styles på flere måder, end du lige har tænkt over. Find inspiration på sociale medier og på nettet til at style dit tøj.

Vask tøjet mindre

Hvis tøjet hverken er beskidt eller lugter, så kan det sagtens vente med en vask! Hæng det i stedet udenfor eller i vinduet i et par timer, så det kan blive luftet. Det er bedre både for miljøet og for dit tøj, så det ikke bliver slidt så hurtigt.

Reparer eller upcycle

Er dit tøj gået i stykker, så husk at få det repareret! Det kan helt sikkert bruges mange gange endnu. Eller kast dig ud i at upcycle dit gamle tøj! Du kan finde masser af inspiration på nettet, til hvordan du kan upcycle dit tøj.

Sælg videre eller aflever til genbrug

Har du tøj i skabet, som du slet ikke får brugt mere, så sælg det videre eller aflever det til genbrug, så andre kan få glæde af det. Husk også at aflevere dit slidte tøj til genbrug eller smid det i en tøjkontainer, så sørger de for at sortere det korrekt, så det kan blive genbrugt.

Gør mode cirkulær ♻

Vi ved, at vi i verden står overfor en global klimakrise og dertil her vi også et ansvar og vi skal være med til at løfte i flok. Ligesom vi også håber, at du vil være med til at gøre din del. Husk altid at passe godt på dit tøj og er det tid til at skifte tøjet ud, så sælg det videre eller aflever det til genbrug. Og når du køber nyt tøj, så husk at købe god kvalitet, som kan holde i mange år.